Binnen in het bezoekerscentrum

Vroeger waren veel inwoners van Heerewaarden druk bezig met vissen op de rivieren. Vandaar dat er in een ruimte bij ons Bezoekerscentrum veel spullen staan die hierbij gebruikt werden.

Buiten spelen en leren

Buiten op het ruime terrein met een groot grasveld, waar je allerlei spelletjes kunt doen, zie je vanaf de uitkijktoren de twee grootste rivieren van ons land.

Kabouterpad

Tijdens het stoeien, rollen de poesjes Poes en Snoes tegen een heel oude boom. Ineens verscheen er tussen de blaadjes een heeeel klein, rood puntmutsje. "Wwwwwwwwie ben jij en hhhhhhoe heet jij?"

Zeemeerminfeestje

Vind jouw kind zeemeerminnen ook zo leuk? Bij het Bezoekerscentrum is er nu een nieuw kinderfeestje speciaal voor alle kinderen die 1 dag alles willen weten over het leven in de zee.

Heksen- en tovenaarsfeestje

Er hangt altijd z’n mysterieus sfeertje rond heksen en tovenaars en tóch willen we stiekem allemaal wel eens een heks of tovenaar zijn. Heb jij dat nou ook?

Piratenfeestje

De wijde omtrek mag zien dat jij een piratenfeestje geeft, dus gaan we buiten de piratenvlag ophijsen. Verkleedspullen en schmink liggen klaar om je te veranderen in een stoere piraat.

Fortspel

We verzamelen bij de ruïnes van het Fort Sint Andries. Daar wordt de groep in 2 teams verdeeld en gaat de strijd beginnen!

Door de opdrachten goed én snel te vervullen kun je munten winnen. Wat staat je te doen?

De natuur in....

Het bezoekerscentrum biedt natuurlijk ook heel veel natuurgerelateerde activiteiten die leuk zijn voor een kinderfeestje! Kijk onder het hoofdstuk 'Natuurlijke activiteiten' voor meer informatie wat er allemaal mogelijk is.

Copyright Like2movit, 2013